Dirigent

oor des Vaderlands is een initiatief van dirigent Tijs Krammer. Hij was eerder oprichter en dirigent van de prijswinnende koren Be Sharp!, Divina, Leeuwenhart en Vocalicious. Hij is nu muzikaal leider van vocal groups Twelve en Fuse. In 2019 startte hij een nieuwe groep aan het Amsterdams Conservatorium: East Dock Voices. Tijs arrangeert voor uiteenlopende professionele groepen zoals Intermezzo, The Gents, Wishful Singing, Frommermann en het Vlaams Radiokoor. En straks ook voor Koor des Vaderlands natuurlijk.

We kiezen Amsterdam als standplaats en repeteren vanaf maart 2022 op de maandagavond in de Meevaart, vijf minuten lopen vanaf Muiderpoort. Maar Amsterdam is voor ons niet het centrum van de wereld, we kijken verder dan de ring. Het streven is om tien of vijftien keer per jaar door heel Nederland op te treden.

Voel je welkom om met ons mee te doen. We zoeken vijfentwintig mannen en vrouwen (mensen eigenlijk) tussen de 30 en 50 jaar (dat mag ook je innerlijke leeftijd zijn), met een goede stem en ruime interesse in wat er speelt in de samenleving. Een laagdrempelige stemtest hoort er wat ons betreft bij, maar je hoeft niet vloeiend van blad te kunnen zingen. De audities zijn op maandagavond 21 en 28 februari 2022. De contributie zal ongeveer 40 euro per maand zijn. Indien mogelijk naar draagkracht.